Våre beste tips for potte­trening

Her kommer våre 14 beste tips. Les gjerne også våre andre deler om potte­trening for å få mer inspirasjon til hvordan og når dere velger å begynne.

Hvordan hjelper jeg mitt barn med potte­trening?

1. Velg et passende tidspunkt som passer for familien deres. Er det en stressende periode av andre årsaker, kan det være bedre å vente litt.

2. Ikke tenk at det må være en bestemt sesong av året. For eksempel, ikke vent til sommeren hvis du ser tegn på at babyen er klar.

3. Sammenlign aldri barnet ditt med andres barn. Vi er alle forskjellige. Se på ditt eget barns suksess og omstendigheter.

4. La gjerne barnet velge sin egen favorittpotte fra My Carry Potty-kolleksjonen for å øke motivasjonen. Våre potter er designet for at barnet skal sette pris på dem som verdifulle eiendeler.

5. La barnet velge hvor det vil være når det skal bruke potten. Trenger du det midt i et spill eller favorittprogrammet ditt, trenger du ikke å flytte så langt unna. Å ha potten for hånden sparer tid og reduserer risikoen for uhell.

6. Prøv å opprettholde en rutine for pottetrening. Det er vanlig å hjelpe barnet til potten om morgenen, før eller etter måltider, før man går ut og før man legger seg. Med My Carry Potty blir pottetrening gøy og mange barn ønsker å prøve potten sin ofte, noe som også går kjempebra.

7. La barnehagen, familien og barnevaktene få vite at du pottetrener. Ta alltid med barnets egen My Carry Potty og fortell hvordan dere gjør det, slik at dere kan hjelpe hverandre og barnet føler seg trygt på at alle voksne kan hjelpe når det trengs.

8. Gi alltid barnet mye ros. Ikke bare når det "lykkes", men også for innsatsen de gjør med å lære å bruke potten. Det er også viktig å rose og bekrefte at barnet prøver å sette seg på potta.

9. La barnet ditt bære sin egen pottet og ha den alltid tilgjengelig. Det gir ekstra trygghet. Hvis mulig, unngå situasjoner der ventetid fører til uhell. Om nødvendig kan My Carry Potty lukkes med innholdet inni og kan da også brukes på steder uten mulighet for umiddelbar tømming.

10. Vær forberedt og ha alltid med deg ekstra bukser og undertøy når du er bortreist. Vær også forberedt på at det kan være behov for noen ekstra skift av klær noen ganger. Velger du å bruke våre fine pottetreningsbukser, gir det deg ekstra trygghet, da de er motstandsdyktige mot små uhell og er også designet med fine, matchende motiver til våre potter.

11. Kle barnet i klær som er lette å ta av når det haster, for eksempel bukser med strikk i midjen.

12. Prøv å redusere mengden drikke før leggetid.

13. Prøv å unngå å gå tilbake til å bruke bleier med mindre du virkelig føler at du begynte med pottetrening for tidlig. Å bruke bleier av og på fører til usikkerhet og fungerer dårligere. Velg heller pottetreningsbukser som får barnet til å føle at det blir vått når det tisser. Dette bidrar til å forstå hva som skjer, i motsetning til bleien som vanligvis føles like behagelig selv etter at barnet har tisset.

14. Forvent at det kan kreve litt tålmodighet, men ikke gi opp!

Lykke til!