Når skal man starte potte­treningen?

Når blir de fleste barna bleiefrie?

Många föräldrar undrar vid vilken ålder det är rätt att börja potträna och när det är vanligast att bli blöjfri. Vi vet att flertalet barn idag börjar potträna först vid ungefär 3 års ålder men för de flesta går det bra att starta betydligt tidigare, om man så önskar och det passar. I gamle dager sluttet barn å bruke bleie mye tidligere, så det er fullt mulig å la barnet ditt bli bleiefritt i en yngre alder enn de fleste gjør i dag. Tenk så deilig å slippe kostnaden for bleier og alle ekstra søppelsposerne!

Hvordan pottetrener man en 1-åring, 2-åring eller 3-åring?

Det er ingen bestemt alder eller tidspunkt for potetrening som passer for alle barn. Som forelder bør du være oppmerksom på tegnene som indikerer at barnet ditt er klart til å begynne å bruke potte. Metoden vil stort sett være den samme, uansett barnets alder. Den eneste forskjellen er vanligvis barnets mer avanserte språkutvikling hos eldre barn. Men tegnene du skal se etter, finnes også hos yngre barn som er klare til å starte. Vent ikke til sommermånedene hvis barnet virker klart, men begynn uansett årstiden. Barnet dit vil gi deg tegn på når det er passende å begynne, og på det rette tidspunktet kan det være like vellykket å starte potte­trening med en 1-åring, 2-åring eller 3-åring. Hold øye med når du ser at barnet begynner å merke at det har skjedd noe i bleien. I noen tilfeller kan de kanskje fortelle deg at de har gjort noe i bleien, eller så kan du merke at de trekker seg tilbake eller gjemmer seg for å være litt mer i fred når de gjør sitt fornødne. Når du ser disse tegnene, er det riktig tidspunkt å begynne potte­treningen uansett barnets alder.

Andre tegn på at barnet er klart til å slutte med bleien kan være at antall bleieskift om dagen reduseres, og at bleien er tørr om morgenen (avhengig av hvor sent barnet drakk før sengetid). Barnet utvikler også muskler som gjør at det kan holde på urinen lengre enn før.

Når barnet er litt eldre, vil du også legge merke til at det stopper aktiviteten når det skjer noe i bleien. De kan gjemme seg og komme tilbake senere for å fortelle deg at de har bæsjet eller har en våt bleie. Dette er et godt tidspunkt å la barnet velge sin egen My Carry Potty og bytte ut bleiene med undertøy

Lykke till!

Les mer om pottetrening med vår prisbelønte potte HER.