Bra å tenke på

Hvordan å potte­trene?

Unngå å starte potte­trening hvis det samtidig skjer andre store endringer i barnets liv. Det er for eksempel ikke passende hvis barnet er hjemme på grunn av sykdom eller nettopp har vært det. Vent litt hvis dere nylig har fått tillegg i familien, flyttet til ny bolig eller det har vært andre endringer i familiesituasjonen.

Begynn ikke potte­treningen bare fordi andre barn på samme alder gjør det. Vær oppmerksom på tegn som viser at barnet ditt er klart, siden alle barn er forskjellige, og det er ingen spesifikk alder som er riktig. La deg ikke påvirke av hva andre sier du skal gjøre; du kjenner barnet ditt best.

Ha en rutine for hvor ofte du hjelper barnet å sitte på potte­n. Om morgenen, før eller etter måltider, før man går ut og før leggetid er vanlige tidspunkter å begynne med.

Unngå å bli skuffet over "uhell", selv om de kan skje på de mest ubeleilige tidspunktene. Ikke la barnet se din skuffelse eller merke at du synes det er besværlig. Vær forberedt på at det kan kreve litt ekstra tålmodighet. Oppmuntre og ros barnet, men gjør ikke et stort nummer ut av det hvis det noen ganger ikke går så bra.

Ikke vent til en bestemt årstid, men start potte­treningen når barnet ditt viser tegn på at det er klart.

Unngå å gå over fra bleie til buksebleie når dere begynner potte­treningen. Prøv å unngå å veksle mellom undertøy og buksebleier, da dette kan forvirre barnet og føre til misforståelser. Bruk heller en potte­treningsbukse hvis du ønsker litt ekstra trygghet ved mindre uhell.

Snakk med andre personer som tar vare på barnet ditt, og sørg for at de vet hvordan dere jobber med barnets potte­trening, slik at de kan følge samme fremgangsmåte.

Sørg for at barnet alltid tar med sin egen My Carry Potty overalt, slik at potten er nær når den trengs, og risikoen for "uhell" reduseres.

Lykke till!

Les mer om potte­trening og når man skal begynne med potte­trening HER.